Suluada
Adrasan tekne turunun belki de en tanınmış durağı olan Suluada, Akdeniz’in küçük ama doğal güzellikler açısından oldukça zengin adaları arasında yer alır. Adanın bu ismi almasındaki sebep adada bulunan doğal tatlı su kaynaklarıdır. Antik çağlardaki adı ise “Krambusa”dır. Doğal güzelliklerinin korunması amacıyla yerleşime kapalı olan ada Antalya Körfezi’nin batısında Gelidonya Burnuna 7 km mesafededir.
Sulu Ada’nın şöhreti Dünya’ya yayılmış olup, her mevsim 72 milletten turistin ziyaretleri gerçekleşmektedir. Kimi ziyaretçiler tarafından “Cennet” olarak da adlandırılan adanın özellikle kumsalları şaşırtıcı derecede güzeldir. Adaya kuşbakışı bakıldığında sırt üstü uzanmış bir insan siluetini andıran görüntüsü vardır. Adanın Güney ve Kuzey cephelerinde iki adet doğa harikası kumsal bulunmakta. Beyaz kum ve taşlarla kaplı, herhangi bir tahribata uğramamış sahiller berrak denizin gelgitleriyle buluştuğunda göz alıcı bir güzellik ortaya çıkmaktadır (araya dağılmış küçük siyah taşlarla eşi benzeri olmayan bir kumsal manzarasına sahiptir). Sahillerin etrafını çevreleyen antik kayalıklar da seyir zevkini ikiye katlamaktadır. Ayrıca deniz suyunun inanılmaz derecede berrak olmasıyla manzarayı izlerken deniz mavisinin hiç görmediğiniz tonları sizi mest etmeye adaydır. Su o kadar şeffaftır ki sanki gündüz olmasına rağmen yıldızlarla dolu bir uzay boşluğunda süzülerek yol alıyormuşsunuz hissi yaratır.
Çevresinde bulunan su altı mağaralarıyla birçok kuş ve deniz canlısı türünü de bünyesinde barındıran adanın tertemiz suyunu izlerken içinde dolaşan deniz canlılarını da izlemek mümkün. Ayrıca kaynağı adada bulunan su kaynaklarından elde edilen suyun, böbrek taşı düşürmede yardımcı olduğuna dair yaygın bir söylenti var. Son olarak bu güzide adaya genelde tekne turu vasıtasıyla ziyaretçi taşınmaktadır, bu sebeple demirlemiş tur tekneleri ve içlerinde keyifli bir yorgunlukla manzaranın tadını çıkaran ziyaretçiler görmeniz de mümkün.